Davos - lyžování na všechny způsoby

Dalším lyžařským střediskem, které není až tak vzdáleno od České republiky, je švýcarský Davos. Vzhledem ke své nadmořské výšce nabízí opravdu více než solidní sněhové podmínky.

Fotografie zachycující hory v Davosu

Davos nabízí komplexní zimní radovánky

Švýcarský Davos je určitě všem obyvatelům České republiky dobře znám. Každoročně si zde dávají zastaveníčko politici, finančníci a další významní hosté při Světovém ekonomickém fóru (účastní se ho pravidelně náš prezident Václav Klaus) a hokejisté zde hrají pravidelně Spenglerův pohár.

Ale o tom, že Davos má především naprosto ideální podmínky pro všechny milovníky lyží, netřeba dlouho diskutovat.

Švýcarský luxus - to je Davos

 

Nedaleko Davosu je další velké středisko Klosters a v okruhu pouhých 12 km tak lyžaři mohou najít 250 km sjezdovek. A aby těch čísel nebylo málo, rovněž 12 km má nejdelší sjezdovka, jejíž začátek najdete v největším zdejším areálu Strella-Parsenn-Gotschna. Mimo to je v okolí Davosu možnost lyžování v dalších 4 střediscích, které jsou propojeny skibusy.

Je třeba však myslet na to, že na rozdíl od jiných lyžařských oblastí, je Davos poměrně luxusní a tedy i dražší záležitostí.

Nad Davos se nerozplývají jen sjezdaři

Davos však musí naplnit nejen sjezdové lyžaře, ale i snowboardisty a běžkaře. Ti první mají k dispozici skvěle vybavený a připravený areál Jakobshorn, ale možnosti vyřádit se na širokém prkně je i v dalších místech. Běžci na lyžích se mohou proplétat po pětasemdesáti kilometrovém labyrintu stop, které protínají celé okolí Davosu.

Do Davosu je to z Prahy zhruba 700 km a pokud si rádi dopřejete plnohodnotnou, i když poněkud dražší zimní dovolenou, vaše kroky by měly vést do Švýcarska.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Adele – královna hitparád i prodeje
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies