Dana Morávková

Dana se narodila 29.7. roku 1971 v Písku (Česká republika). Dana je velmi oblíbenou herečkou. Je také uznávanou seriálovou hvězdou a diváckou ikonou.

Dana Morávková herečka, která sedí a zamyšleně kouká

 

Herectví studovala na pražském DAMU a hned poté přešla na HAMU, kde studovala choreografii. Zpočátku byla spíše divadelní herečka. Hrála v Činoherním studiu a později získala angažmá v Divadle na zábradlí. Od roku 2001 vystupuje i v divadle bez zábradlí.

 

Televizní diváci si ji mohli více všimnout až mezi lety 1994 - 1998. kdy byla moderátorkou televizního pořadu TV Nova s názvem “Snídaně s Novou”. Později od roku 1998 byla moderátorkou pořadu na TV Prima - “Prima jízda”.

 

Filmografie

 

Mohli jste ji zahlédnout v mnoha filmech či seriálech. Získala roli Auriny ve filmu Princezna Husopaska (1988), dále si zahrála v Konec básníků v Čechách (1993), v seriálu Arabela se vrací aneb Rumburak králem říše pohádek. Hrála v nejrůznějších pohádkách - Jezerní královna, Z pekla štěstí 1. a 2.

 

Dále získala roli ve filmu Andělská tvář, Kameňák a dokonce si střihla i menší roli ve filmu Van Helsing.  Mohli jste si ji všimnout i ve filmu Snowboarďáci, Líbáš jako bůh, Korunní princ či v seriálech Rodinná pouta, Velmi Křehké Vztahy a samozřejmě Ordinace v Růžové zahradě.

 

Zajímavosti

 

Jelikož se s ní setkáváme na televizní obrazovce téměř denně, máme dojem, že ji dobře známe. Jenže opak je pravdou. Své soukromí si Dana vysoce cení. Pokud má nějaké problémy, nerada je vytahuje na veřejnost. Něco jsme ale o ní přeci jen zjistili.

 

Daninou velkou vášní jsou kabelky. Jelikož je náruživou milovnicí módy, oslovila ji před lety jedna firma, co je vyrábí. Chtěli, aby se podílela na tvorbě. Navrhování kabelek ji prý nabíjí a přináší jí to radost. Co dalšího potřebuje k životu? Ráda chodí na procházky do přírody. I když občas ráda zpomalí, nikdy by prý nemohla žít na venkově. Neumí si to prakticky představit. Přece jen je její práce poněkud hektická, takže by více času strávila za volantem. 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies