Crash cars, zábava pro správné chlapy

Kouř, skřípot pneumatik, řev motorů, nárazy kovu, skandování, to je crash cars. Závody bouraných či z provozu vyřazených plecháčů. Vstup na vlastní nebezpečí!

Snímek zachycující hořící osobní automobil

Vítejte na crash cars!

Omlácené bouráky nemusí jít vždycky k ledu. Mohou se z nich stát pověstná crash cars, auta určená k bourání pro pobavení diváků. Cílem je vydržet co nejdéle v provozuschopném stavu, přičemž do vás narážejí další auta. I vy se snažíte narážet do soupeře, dokud jej úplně nevyřadíte z provozu. Jediné, co nesmíte, je najíždět na dveře řidiče. Jde přeci jen o to, zmrzačit protivníku káru a ne protivníka samotného.

V závodní dráze jsou postaveny vysoké betonové panely, skokanské můstky a další šílené překážky. Zatáčky jsou z bezpečnostních důvodů vyložené starými gumami. I tak se může stát, že vás ani gumy neochrání – nikdy nevíte, odkud k vám vylítne kus odlomeného plechu nebo právě bouraný auťák. Jenže o to právě jde, ne? Adrenalin, vzrušení, husí kůže. Pokud jste slabá nátura, tak na crash cars raději ani nechoďte.

Chcete také závodit?

To bohužel není jen tak. Soutěžit můžete, jen pokud jste členem Motorcycle Clubu. K tomu je třeba nejprve jezdit s klubem na společné akce, pak se zapíšete jako čekatel na přijetí do členství. Teprve až vás odsouhlasí všichni členové, budete moci na start. Cesta od vašeho rozhodnutí k uskutečnění ale může být dlouhá a to i několik let.

Jeden klub, jedno auto

Na závodech spolu soupeří jednotlivé kluby, každý klub ale smí postavit do placu jen jedno auto. Povoleny jsou nejrůznější úpravy (dodatečné vyztužení, bezpečnostní rám na kapotě). Pokud nějaký díl vlivem nárazu nebezpečně přečnívá, můžete jej odříznout rozbrušovačkou a pokračovat dále. Případnému vystřelení menších dílů ale ne vždy zabráníte.

Kde můžete fandit crash cars

Závody crash cars se u nás každoročně konají v Masečíně, což je část obce Štěchovice, kousek za Prahou. Letos ale byly k vidění i v Hodoníně. Součástí závodů bývá často fire show, lesbické vystoupení nebo striptýz!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies