Samuraj.cz

Courteney Cox opět ve filmu Vřískot

Kateřina Řehořová

Nepatří už mezi nejmladší, ale je stálé atraktivní. Její modré oči, štíhlá postava a dokonalý smysl pro humor osloví snad každého chlapa. Bylo ji dvacet, když jste ji poprvé mohli zahlédnout v televizi. Účinkovala v hitovce Bruce Springsteena – Dancing in the dark.

Ještě před tím, než získala své první role, pracovala pro prestižní modelingovou agenturu Ford Modeling Agency. Objevila se i v reklamách Noxzema a Maybelline. Herečkou se vším všudy se stala až po několika epizodních rolích v telenovele As the World Turns. V seriálu Rodinná pouta obsadila jednu z hlavních rolí po boku Michaela J. Foxe. Courteney si zahrála také v hororu Zámotek 2: Návrat. Později měla tu čest být milenkou Jima Carreyho - zvířecího detektiva. Vrcholem její herecké kariéry je bezesporu role Moniky v kultovním seriálu Přátelé.

Režisér Wes Craven obsadil Courteney v hororu Vřískot (1997) a jistě toho nelituje. Po Vřískotu 2 a Vřískotu 3 se na Moniku můžete těšit ve Vřískotu 4, který právě poběží v našich kinech. Hororům neholdujete a přece Courteney chcete vidět? Příležitost tady je. Courteney hraje v aktuálním seriálu Město žen.

Co o Courteney možná nevíte? Třeba, že je mamkou čtyřleté dcery Coco, jejíž otec je David Arquette. Cox zvládá hru na piano a na bubny, hrávala tenis a věnovala se plavání. Byla také vášnivou kuřačkou, ale s kouřením sekla, když ji David požádal o ruku. Před tím více než čtyři roky chodila s Michaelem Keatonem.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.