Samuraj.cz

Citroën C–Cactus

Kateřina Řehořová
Nyní vám představujeme novinku z velké rodiny Citroën – jedná se o nový Citroën C–Cactus. Tento nový vůz je zajímavý nejen názvem, ale také svým designem a samozřejmě ekologickým provedením.
Citroën C–Cactus – další ekologický vůz

Citroën C–Cactus je dalším novým modelem, který díky jeho jízdním vlastnostem a technickým parametrům, by se měl postarat o snížení emisí C02. Hlavní myšlenkou tvůrců nového Citroënu totiž je, nabídnout lidem ekologický hatchback s kombinovatelnou spotřebou za co nejnižší možnou cenu.

Novinka - Citroën C-Cactus a jeho design

Nový Citroën -Cactus je už od prvního pohledu velmi lákavý. Netradiční design celého vozu působí velmi efektně a také draze. Základní parametry nového Citroënu jsou: délka – 4200 mm, šířka – 1800 mm, hmotnost – 1306 kg.

Jízdní vlastnosti a dynamika

O pohon by se měla postarat u nového Citroënu C–Cactus kombinace elektropohonu (s výkonem 22 kW) s turbodieselem (s výkonem 51 kW). Při běžném pohybu po městě by měl tento vůz jezdit pouze na elektopohon, což znamená nulové emise. Maximální rychlost by měla být u nového Citroënu C–Cactus maximálně 150 km/hod. Co se týče spotřeby, dle výrobců by měl Citroën C–Cactus mít v průměru 3,4 litrů na 100 kilometrů v kombinované spotřebě. Další výhodou je, že při každém ujetém kilometru nový vůz pouští do ovzduší „pouhých“ 78 gramů CO2.

Rubrika Automoto Vám nabízí: Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster Ferrari F430 Spider BIO Fuel Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější Lepší a prostornější Audi A3 Sportback Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou? Audi R8, další člen početné rodiny
Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda BMW M6 Convertible Mitshubishi Lancer Evo IX Maseti MC12

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.