Chtěli byste tady pracovat?

Schválně se podívejte na deset největších zaměstnavatelů na téhle planetě a zamyslete se nad tím, jestli byste byli ochotní pro ně pracovat. I když je krize a hodně z vás si teď hledá práci, stejně to není moc lákavé. Jak ale řekl jeden klasik, prachy jsou prachy jsou prachy.

Fotografie klauna

1.) Americké ministerstvo obrany

Zdroj: en.wikipedia.orgZaměstnanců: 3,2 milionu. No nebylo by to super Létat po světě, poznávat nové, zajímavé kultury, a pak je vyhazovat do vzduchu A tihle maníci mají všechny ty nejlepší hračky: neviditelné letouny, dálkově ovládané bezpilotní stroje, tanky ze skoro nezničitelné slitiny, chytré bomby (které z nějakého důvodu rády padají na nemocnice a dětská hřiště), atomovky... Akorát té obrany si moc neužijete, protože nikdo není takový blázen, aby USA vojensky napadl. Jsou to jenom samé imperialistické invaze do států s technologií na úrovni doby bronzové. Kromě těch zastaralých zbraní, které jim budete sami prodávat, aby to jejich dobývání a okupace nebyla úplná nuda. Pokud vás nebaví střílení v první osobě, můžete pracovat jako špion v utajení, ošahávat lidi při zevrubných osobních prohlídkách, mučit "teroristy" waterboardingem nebo podnikat falešné teroristické útoky proti vlastnímu státu, abyste si tím zabezpečili příští výplatu. Má to ale jeden háček, potřebujete americké občanství. Hodně štěstí s jeho získáváním, obzvlášť pokud máte tmavší pleť, východní přízvuk, dlouhé vousy a/nebo nosíte turban.

 

2.) Čínská lidová armáda

Zdroj: my.opera.comZaměstnanců: 2,3 milionu. Něco jako u americké armády, akorát míň nespravedlivých válek a víc spartakiádních přehlídek. Jenže získávání čínského občanství bude ještě víc na prd. Nejen že to neposkytuje takové vedlejší výhody jako občanství v "nejlepší zemi na světě", ale navíc byste asi museli být asiati, co se opravdu narodili v Číně. Nebo budete muset mít spoustu penět na úplatky. V každém případě byste měli doufat, že se neodstartuje třetí světová válka. Američani by vám pravděpodobně nakopali zadek.

 

3.) Obchodní síť Walmart

Zdroj: en.wikipedia.orgZaměstnanců: 2,1 milionu. Ty volby, ty volby. Tolik možností: buďto můžete zabíjet lidi jako Američani nebo jako Číňani, nebo můžete v Americe prodávat levné toxické šunty vyrobené v Číně, které také zabíjejí lidi, jenom pomaleji. Walmart má navíc docela dost mizernou reputaci co se zacházení se zaměstnanci týče. Stále se zmenšující výplaty, stále se prodlužující pracovní doba, směšné odbory, mizerné prémie a prakticky žádné další výhody... Hm, takže něco jako pracovat kdekoli u nás. Nejspíš se naši zaměstnavatelé v té Americe inspirovali. Pracovat v jakémkoli hypermarketu bude zřejmě stejné, ať už se nacházíte kdekoli na světě. Nízké ceny totiž nejsou jenom tak, někde se ty peníze na slevu vzít musí. A nepočítejte s tím, že nějaký zaměstnavatel zkrátí vlastní zisky. Proto musí být otřesné pracovní podmínky v afrických dolech, čínských továrnách i v západních obchodech. Ať žije kapitalismus! Hlavně v Číně.

 

4.) McDonald's

Zdroj: gyantunplugged.comZaměstnanců: 1,7 milionu. Čím dál tím lepší! Proč třeba nepřipravovat nezdravé jídlo, které způsobilo epidemii obezity, a to i u dětí A v tomhle oblíbeném fastfoodovém řetězci můžet klidně pracovat i u nás, stejně jako spousty spokojených zaměstnanců z řad odpalídků z vysokých škol a lidí vyhozených pár let před důchodem, kteří tam dělají, protože jinde by je nikdo nevzal. Když si kousnete do toho obrovského šťavnatého hamburgru, úplně můžete cítit to lidské a zvířecí utrpení, které bylo do tohohle celého podniku poctivě napumpováno. Hm, možná by bylo lepší dělat Ronalda McDonalda v reklamě, než v jejich kuchyni.

 

5.) Čínská národní petrolejová společnost

Zdroj: saturnic.livejournal.comZaměstnanců: 1,7 milionu. V Číně je mrtě lidí a mrtě práce. Nečekejte, že se podělí. Možná o ty lidi, až začnou vyrábět proteinové kostky Soylent Green.

 

 

 

 

 

6.) Státní elektrárenská společnost v Číně

Zdroj: britannica.comZaměstnanců: 1,6 milionu. Viz předchozí postřeh. Nemyslím, že by v čínském veřejném sektoru byla nějak zvlášť vysoká poptávka po zahraničních technicích. To byste spíš mohli zkusit štěstí v nějaké rozvojové zemi, kde budete místním kmenovým náčelníkům podávat přednášky o tom, co je elektřina. Navíc v Číně je obvyklá poněkud drsná politika řešení havárijí takových zařízení, jakými jsou například elektrárny. V podstatě něco jako "zasypte ten hořící radioaktivní kráter lidma co jsou zrovna poblíž".

 

7.) Anglická národní zdravotnická služba

Zdroj: en.wikipedia.orgZaměstnanců: 1,4 milionu. Cože Dobrá práce, která pomáhá lidem Kde se to tu bere Kde byli tak blázniví a dovolili si takový socialismus A jó, v Britském Svazu Socialistických Republik. Tohle by byl docela fajn job, pokud máte nějaké vzdělání v lékařském oboru, což se u nás stává docela hodně lidem. Akorát zrovna se v Británii rozhodli, že si na zlotřilé imigranty došlápnou, takže z toho pro nás "východoevropany" asi nic moc nekápne.

 

 

 

8.) Indická železnice

Zdroj: defence.pkZaměstnanců: 1,4 milionu. Tak tohle musí být celkem zábava. Je to taková hardcore železnice pro otrlé, ale to nabízí spoustu zajímavých možností, věcí, které vás České dráhy dělat prostě nenechají. Jestli jste se chtěli někdy svést na střeše vagónu nebo vyhodit nějakého černého pasážera z vlaku, třeba když právě jedete po mostě přes kaňon mezi dvěma horami, tohle je vaše železnice. Tam můžete být vskutku extrémním průvodčím nebo mašinfírou, pánem nad životem a smrtí černých i jinak barevných pasažérů. Máte totiž dost vysokou šanci, že vám obstarožní lokomotiva selže uprostřed pouště nebo tak něco. Co dodat, hú hú a jedém!

 

9.) Čínská pošta

Zdroj: en.wikipedia.orgZaměstnanců: 0,9 milionu. V té Číně opravdu zaměstnávají hafo lidí. Pošta asi bude jedním z těch lepších povolání, které je ve všech zemích světa víceméně stejné. To ale pořád nemění nic na faktu, že pro našince nejspíš není o co stát.

 

 

 

 

10.) Foxconn

Zdroj: laptopblogging.wordpress.comZaměstnanců: 0,8 milionu. A překvapení, překvapení, zase hurá do Číny. Foxconn se zaměřuje na montáž počítačových komponentů pro západní společnosti, hlavně Apple. Má ale spoustu poboček všude po světě, a myslím že i u nás se nějaká ta továrna najde. Žádná zábava to nebude, a to i přesto, že se někomu podařilo zachytit podezřele radostnou zaměstnankyni na té fotce vlevo. Můj tip je, že je zfetovaná, aby jí ta monotónní práce líp odsýpala. Nebo je opravdu ráda, že jí dají najíst za to, že přerušila svoje šklebení aspoň na těch pár vteřin, během kterých byla pořizovaná tahle fotka. Ať už to bylo jakkoli, továrny Foxconnu u nás nebo jinde v Evropě budou mít asi docela slušné podmínky a na naše poměry asi i vcelku ucházející plat. Což je docela žalostné, když i takhle ubíjející práce je v porovnání s ostatními zaměstnáními, která jsou dostupná, relativně hodně přijatelnou volbou. Každopádně doufám, že jste nedoufali, že největší zaměstnavatelé na světě budou zaměstnávat ty fůry lidí něčím, co planetě a lidem pomůže (namísto plundrování surovin na výrobu a prodej konzumního odpadu, ničení lidského zdraví a likvidaci a útlak lidí, co se nemají jak bránit). Aneb jak se říká, práce šlechtí člověka! Howgh, soudruzi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Fenomén Nightwork
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies