Chcete začít rybařit? Co musíte nejprve udělat?

Podle českého práva nemůžete začít jen tak rybařit. Nejprve musíte vyřídit trochu toho nepříjemného papírování. Samozřejmě pak ještě budete potřebovat nějaké to vybavení, ale prozatím pro vás bude nejdůležitější získat rybářský lístek a zařídit si členství v rybářském svazu.

rybaření

 

Musíte nejprve složit zkoušku, abyste získali rybářský lístek

 

Před samotnou zkouškou si musíte nejprve všechno v klidu nastudovat a to bude vyžadovat obětování svého volného času. Po nastudování všech potřebných informací se už jen dostavíte na zkoušku, která se většinou koná v místní organizaci Českého či Moravského rybářského svazu.

 

Výběr organizace je zcela na vás, takže si zvolte místo, kde budete skládat zkoušku, a zeptejte se rovnou na doporučenou literaturu. Také vám mohou poradit případná školení, které vám pomohou získat případně rozšířit rybářské znalosti. Zjistěte si také termíny zkoušek. Test je rozdělen do několika okruhů - legislativa o rybářství, rybářský řád (i detaily), poznávání jednotlivých druhů ryb a vodních organismů, způsoby lovu ryb a další.

 

Za zkoušku se nic neplatí, ale za vystavení prvního rybářského lístku budete pak muset zaplatit 100 Kč. Rybářský lístek vám bude za 100 Kč platit na 1 rok, pokud chcete na 3 roky, tak vás to vyjde na 200 Kč a jsou i takoví, kteří chtějí lístek na 10 let za 500 Kč. Rybářské lístky vystavuje obecní či městský úřad v místě vašeho trvalého bydliště, ale musíte to dokázat doložením dokladu, který obdržíte po úspěšném složení zkoušky.

 

Pro získání povolenky musíte být členem v rybářském svazu

 

Pak musíte znovu do místní organizace rybářského svazu s tím zakoupeným rybářským lístkem a teprve nyní si můžete podat přihlášku, abyste se stal právoplatným členem. Měli byste ale vědět, že je tu vždy možnost, že vás organizace nepřijme. Při zápisu nového člena zaplatíte asi 1000 Kč a roční členský příspěvek dělá asi 400 Kč. Ceny se mohou v jednotlivých organizacích lišit. Až se stanete členem, máte kromě určitých práv i nějaké ty povinnosti - platby členských příspěvků, pracovní povinnosti a jiné. Pak už si můžete koupit povolenku k lovu ryb.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies