Český Telecom + Eurotel = Telefónica O2

Sotva jsme si zvykli na přejmenování Oskara na Vodafon, už se na nás valí další nový název. „Ou tú”, tedy Telefónica O2 Czech republic vznikla spojením Českého Telecomu a Eurotelu. Co nám tento svazek přinese?

Detailní fotografie na logo O2

Telefónica O2 Czech republic neboli „ou tú”

Dne 1. července 2006 se telekomunikační operátor Český Telecom sloučil s mobilním operátorem Eurotelem. Sloučením obou gigantů vznikl nový telekomunikační kolos s přesným názvem Telefónica O2 Czech republic. U nás se však očekává užívání zkráceného názvu O2, tedy anglického „ou tú”.

Co je O2?

O2 je britský operátor s více než 25 milióny zákazníků ve Velké Británii, Irsku a Německu. Tuto jedničku na trhu mobilních komunikací nedávno zakoupila španělská společnost Telefónica a zařadila se tak mezi největší mobilní společnosti. Název O2 znamená chemickou značku kyslíku.

Postupné slučování Českého Telecomu a Eurotelu

Přestože už ke sloučení obou firem došlo, skutečný proces slučování potrvá minimálně tři roky. Postupem času bude docházet ke slučování prodejen, ke sjednocení péče o zákazníky a vzniku společných služeb. I když už Telecom ani Eurotel jako samostatné právní subjekty neexistují, jejich značky se budou na trhu objevovat ještě několik měsíců.

Co nám O2 přinese?

Kromě zlepšení kvality a rozsahu služeb (O2 vám umožní vybrat si tarif na míru) je možné očekávat také příliv exkluzivních mobilních telefonů, které nabízí britský operátor O2. Očekávaný je například O2 Ice, což je OEM telefon s 1,3 megapixelovým fotoaparátem, MP3 přehrávačem a fotoaparátem pro videohovory. Exkluzivně nepůsobí jen vybavení tohoto telefonu, ale i ledově chladný vzhled a cena, která by se měla pohybovat okolo 4 200 Kč. O2 nabízí také vysokorychlostní připojení k Internetu a O2 TV s možností vlastního výběru programů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rytmusovy zlatokopky - tlachy nebo realita?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies