Buksova Lady Racine - odvaz za 66 milionů korun

Odvaz za 66 milionů korun. Právě tak Aleš Buksa nazývá svou milenku – Lady Racine. Setsakra drahou. Kromě pořizovací ceny tohoto letadla a jeho „vytuningování” na zakázku v Letu Kunovice musel koupit hangár na letišti Ostrava-Mošnov.
Fotografie letadla LR při vzletu

LR Airlines - nezávislost a luxus

Cestování s LR Airlines znamená nezávislost na místě startu, přistání a především nezávislost na letovém řádu. Nejnovější technické vybavení spojené s ideální velikostí letadla "Lady Racine" (typ 410 UVP-E) vám umožní vzlétat a přistávat podle vašich individuálních požadavků na čas, místa startu či cíle.


LR Airlines vám nabízí více prostoru, luxusní servis a individuálnější plánování vašeho času než kterákoli jiná standardní letecká společnost.

Lady Racine zaručuje pohodlné cestování

Na palubě "Lady Racine" vás očekává prvotřídní vybavení spojené s prvotřídním servisem. V osmi luxusních a pohodlných křeslech si můžete let opravdu vychutnat. Exkluzivní a vždy čerstvé pohoštění je servírováno na porcelánu u mahagonového stolu. Personál rád připraví pohoštění podle vašich individuálních přání.


Na palubě "Lady Racine" můžete v klidu pracovat, ale stejně tak si můžete nerušeně vychutnat své soukromí. Vaše přání i během letu nejsou v ničem ohraničena. Sdělte personálu pouze, co pro vás může před letem, v jeho průběhu či po něm zorganizovat.

Parametry Lady Racine

Typ letadla: turbolet L 410 UVP-E
Imatrikulační značka: OK-LRA
Motory: Walter M 601
Vrtule: pětilisté V 510
Radionavigační vybavení: BENDIX-KING GOLD (USA)
Rozpětí křídel: 19,98 m
Výška letadla: 5,83 m
Délka letadla: 14,424 m
Dolet bez mezipřistání: 1 400 km
Cestovní rychlost: 360 km/h
Letová hladina: 3 000 m
Posádka: dvoučlená + palubní doprovod
Vybavení: salónní úprava pro 8 míst, samostatná toaleta s umyvadle, kuchyňský box

Aleš Buksa a LR Airlines pro časopis Top Class

Muž, který mění lidem životy

Snad nikdy jsme nebyli k reportáži předem tak skeptičtí! Multilevelový marketing nemá v Česku nejlepší pověst. Všechny ty pyramidy, letadla a podivné produkty, na kterých prodělali kalhoty ať prodejci, nebo zákazníci… Máte také tvrdý názor? Možná ho pozměníte!


Nás znejistilo už to, že tento způsob přímého prodeje byl navržen na Nobelovu cenu a v Americe se jeho prostřednictvím realizuje více než polovina obchodů.


Mátly nás také parfémy s logem LR Cosmetic, kterým propůjčily tváře tak zámožné celebrity jako Michael Schumacher, Heidi Klum a nově dokonce – Karel Gott. Miláček českého národa, který se obezřetně nezaprodává reklamě, protože to nemá zapotřebí. Jenže teď jednu vůni LR označil přesně za svůj šálek kávy…


Navíc jsme viděli dvacetiletého poradce této značky, který do ostravského sídla přijel v Mercedesu 320 CLS v luxusní světlé kůži. A dalšího, sedmadvacetiletého, který před rokem a půl dohlížel na cenovky v Europamöbelu a dnes je milionářem. Pochopili jsme, že Ing. Aleš Buksa, který stojí za zrodem i vzestupem české části multilevelového impéria LR Cosmetic International, je opravdu muž, který mění lidem životy.


Je půl osmé ráno a po pražské ranveji roluje soukromé letadlo. Přijelo si pro nás. Stačí jen předložit občanské průkazy a projít běžnou bezpečnostní kontrolou a za šest minut se už boříme v pohodlných kožených křeslech a motory nabírají obrátky. Sedíme v turboletu typu L 410, původně devatenáctimístném, nyní však v luxusní salonní úpravě pro devět osob. Avšak připadáme si, jako bychom nasedli do spěšného zastávkového autobusu. Od chvíle, kdy jsme prošli letištní halou pražského terminálu Jih, totiž uběhlo pouhých deset minut, a už stoupáme k oblakům a nabíráme kurz Ostrava. Za mužem, který mění lidské osudy.

Odvaz za 66 milionů korun

Ano odvaz. Právě tak Aleš Buksa nazývá svou milenku – Lady Racine. Setsakra drahou. Kromě pořizovací ceny tohoto letadla a jeho „vytuningování” na zakázku v Letu Kunovice musel koupit hangár na letišti Ostrava-Mošnov. I když – co hangár, relikvii! Druhý takový v Česku nenajdete. Uprostřed je totiž točna, která pomáhá vytočit a zaparkovat vedle sebe až šest letadel. Do kruhového prostoru by se naskládaly tři sportovní stroje a tři turbovrtulové 410. Buksa zatím využívá polovinu kapacity, v hangáru má dvě menší letadla a velký stroj, kterým právě míříme rychlostí 410 km/h do Ostravy. Na tom si však dal záležet!


Mahagonový stůl stevardka přikrývá protiskluzovými podložkami a na ně servíruje snídani v pravém míšenském porcelánu. Buksa si totiž potrpí na starožitnosti, zajímá se o sochy, perské koberce a jako jediný ve střední Evropě má v rezidenci úplnou jídelnu ve stylu Chippendale. Tuto lásku zdědil po rodičích, oba vlastnili známé starožitnictví v Ostravě, které jim v roce 1952 zabavila komunistická vláda.


To bylo Buksovi sedm let – ovšem jedenadvacet svíček na svém narozeninovém dortu už sfoukával v Německu, kam emigroval… „Vystudoval jsem tam ekonomiku průmyslového pojišťovnictví, ale přitahovala mě psychologie. O ní je můj život,” říká muž, který záhy vynikl rétorikou a značným charismatem.


Největší německé firmy si ho najímaly na motivační školení managementu. Když tedy v roce 1992 přišla multilevelová firma LR Cosmetic International s nabídkou, aby nastartoval trh v Československu a pak i východní Evropě, neváhal. Za to měl ale tichou domácnost. „Manželku málem trefil šlak. Když jsem řekl, že se vracím domů, dala mi prášky na bolení hlavy,” vzpomíná Buksa na klíčovou chvíli. Neslevil. „Rozhodl stesk. Za 27 let v emigraci jsem pochopil větu: Jestli zemřít přirozenou smrtí, jedině ve vlasti. Nazítří se sbalil. Zdenka přijela nakonec až za rok…”

Firma všechno zařídí

Tak jako on překonal životní uzel, my přelétáváme záplavami sužovanou Olomouc. Pod stolem se šálkem kávy nahmatáváme sluchátka. Můžeme jimi poslouchat rádiovou komunikaci s letovým dispečerem a povídat si s pilotem. Ten létá s Buksou už devět let. „Pan ředitel využívá letadlo hlavně o víkendu. Jinou formou by přesuny mezi Českem, Slovenskem, Ukrajinou a nyní také Ázerbajdžánem nemohl časově zvládnout. K dispozici je také rodině. Minulý týden jsme byli pro dceru Zdenku v Německu. Brali jsme ji na dovolenou,” prozrazuje Klement Bílek, v jedné osobě kapitán, operační dispečer, plánovač i ředitel LR Airlines.


Ano, jméno firmy není jen jazykolamem z rozmaru. LR Airlines znamená, že si Buksovo soukromé letadlo můžete pronajmout. Za letovou hodinu zaplatíte 36 500 Kč, a nemáte starosti. Papírování, povolení, domlouvání transferů na letišti – vše vyřídí firma. Vy jen nastoupíte, pojíte a popijete, co hrdlo ráčí, a cestujete-li pouze v rámci Česka, jste na místě, než si stačíte ubrouskem utřít ústa po svačině. Přitom hradíte stejný paušál, ať letíte sám či s osmičlennou výpravou! „Pan Buksa si vyhrazuje jediné právo…odmítnout klienta, u kterého má obavu, že mu znečistí nebo zničí letadlo. Proto vozíme hlavně jeho známe a prominenty,” dodává Bílek.

Letadlo, které vezlo Stanley Cup

K V.I.P zákazníkům patří hokejový reprezentant Pavel Kubina. Když vyhrál nejcennější trofej světa, převážel Stanleyův pohár tímto letadlem. Z Ostravy k prezidentovi republiky, pak i na Slovensko za spoluhráčem z Tampy Cibákem. Chci mít klidný spánek, stále stejné přátele a vidět, že nevydělávám jenom sám.

Milionář po beskydsku

Asi zakroutíte hlavou, ale vězte, že Aleše Buksu můžete vidět v teplákách u vesnické zabijačky, kterak coby čestný člen sboru dobrovolných hasičů jen tak točí pivo na zábavě, nebo v zajetí hospodských štamgastů zahaleného do své „trademark” – vanilkovo-mangového dýmu. Buksa má dobré srdce, rád se baví a vypráví: „Buď se můžete dobře najíst, nebo dobře vypadat.”


Kvůli srdci se snaží dodržovat Atkinsovu dietu, na jídelničku má většinou jenom maso, vejce a sýry, dohromady nejvýš 1200 kalorií denně. V aktovce stále nosí kalorické tabulky. Jednou za čas však mávne rukou. „Miluju pánské jízdy. Chodíme do lesa ve Starých Hamrech a střílíme z brokovnice na umělé holuby. V termohrncích máme domácí zelňačku a na chatě, kterou vybere beskydský polesní Miroslav Zajdl, nás pak čeká dršťková polévka, domácí klobásy, škvarky a špek od farmáře a předsedy dobrovolných hasičů Aloise Ramíka. K tomu dvě bečky piva pět lahví slivovice,” olizuje se Buksa a dodává: „Když život je tak krátký…”

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.4 Počet: 10 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Když do divadla, tak na improshow!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies