Samuraj.cz

Bugatti Galibier 16C - nejrychlejší sedan budoucnosti?

Ondřej Sedláček

Bugatti Galibier 16C je prozatím pouhým konceptem, který se má začít vyrábět až v roce 2013. Údajně se má jednat o nejrychlejší čtyřdveřový automobil na světě.

Bugatti Galibier 16C zblízka

Koncept vozu Bugatti Galibier 16C svým vzhledem připomíná z velké části svého staršího bratra – Bugatti Veyron. Aby byl design netradiční, a pro nové Bugatti charakteristický, doplnili jej designéři částečně o charakteristické prvky limuzín z 30. let minulého století.

Přední části sedanu dominuje velká maska chladiče a světlomety, které jsou vybaveny LED diodami. V zadní části vozu nás zaujme výrazně zakulacená záď, rozměrné světlomety a samozřejmě čtveřice koncovek výfuku na každé straně (celkově tedy 8 koncovek).

Vzhled nového Bugatti je obohacen o stylové prvky z chromu, které jsou umístěny po bocích vozu. Nesmíme zapomenout na velká 22" palcová litá kola, která jsou chloubou tohoto vozu.

Jízdní vlastnosti Bugatti Galibier 16C

O pohon Bugatti Galibier 16C se postará dvěma kompresory přeplňovaný motor o zdvihovém objemu 8.0 l. Výkon bude přenášen na všechny čtyři kola prostřednictvím automatické osmistupňové dvouspojkové převodovky. Podle firmy Bugatti bude motor schopný spalovat také ethanol a 97RON. Více informací firma o jízdním výkonu nového Bugatti prozatím neprozradila.

Nejvyšší rychlost Bugatti Galibier 16C by se měla pohybovat okolo 400 km/hod., zrychlení z 0 na 100 km/hod. se odhaduje okolo 3 sekund. V základu samozřejmě nebudou chybět vysoce účinné karbonové brzdy, aby bylo možno takovou rychlost ukočírovat.

Interiér plný luxusu

Uvnitř nového Bugatti Galibier 16C můžete očekávat pouze a jen samý luxus. V interiéru jsou použity nejmodernější materiály, samozřejmostí bude také kvalitní dřevěné obložení, kožená sedadla, velký LCD displej umístěný na středové konzoli a nebo například netradičně umístěný rychloměr a otáčkoměr uprostřed palubní desky.

Fotografie interiéru nového Bugatti naleznete v naší fotogalerii. Cena, dostupnost

Očekává se, že se koncept Bugatti Galibier 16C začne vyrábět v roce 2013. Předobjednávky začne firma Bugatti přijímat už příští rok. Jeho cena prozatím nebyla zveřejněna. Předpokládá se, že toto luxusní čtyřdveřové sportovní vozítko nepůjde pod hranici 40 miliónů korun.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.