Bristol Cars – britská klasika a silné motory

Automobily britské společnosti Bristol Cars jsou známy svou exkluzivitou a luxusem. Jsou vždy ozdobou své doby, ohromí zejména silným motorem a klasickým britským designem.

Automobil značky Bristol a jeho testování v terénu

Výrobci letadel, poté automobilka

V roce 1910 vznikla v Británii společnost Bristol Aeroplane Company, která se plně věnovala výrobě vojenských letadel Blenheim a Beaufighter. S koncem druhé světové války byla továrna nucena skončit s vývojem letounů a přeorientovala se na automobily. Prvním sériovým vozem bylo čtyřmístné kupé s aerodinamickou karoserií a šestiválcem BMW vyráběným v Británii. Tento vůz nesl označení Bristol 400.

Britská klasika a rychlá kola

Během dvaceti let automobilka na trh uvedla ještě typy 401, 402, 403 a 404, z nichž nejznámější je kupé 402 Drophead. V roce 1961 Bristol Cars začalo do svých vozů dodávat motory Chrysler. Tyto motory měly objem 5,1 litrů a vydržely velmi dlouho. Bristol Cars se ve své době mohlo pochlubit i nejrychlejším čtyřmístným vozem na světě. Osmiválcový model 411 o objemu 6277 ccm jezdil 210 km/hod.

Moderní technika jde stranou

Bristol Cars je automobilka, která úspěšně ignoruje všechny moderní technologie a stále si drží svou cestu. Vždy sází na tradiční anglický design. Konzervativní vzhled a vysoce kvalitní ruční výroba mají za následek neustálý zájem o tuto značku. Bristol Cars je malosériová automobilka, proto je každý jejich kousek propracovaný do detailu, silný motor je samozřejmostí…

Cena? Jsou to miliony…

Pokud snad uvažujete, že byste si tuto britskou klasiku pořídili domů, připravte si pěkných pár milionů. Například typ Blenheim z roku 1994 vyjde v přepočtu na více než 6 milionů. Za tu cenu můžete počítat s šestilitrovým motorem, který zrychlí z 0 na 100 km/hod. za 6,3 sekund. Bristol Cars nemá žádné dealery ani distributory, pokud chcete jejich auto, musíte si ho objednat na jejich stránkách.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies