Borat – perla filmových komedií

Celý svět propukl v nečekané nadšení z Boratových filmů a show, které se vymykají svým stylem. Osobitý černý a absurdní humor baví i pobuřuje. Kazachstánský novinář Borat, točící dokument o životě v Americe, nyní baví i diváky v českých kinech.

Americký herec Sasha Baron Cohen ve filmu Borat

O čem film Borat je

Hlavní hrdina filmu - Borat Sagdiyec - jede na příkaz kazachstánské vlády do Spojených států natočit dokument o životě v Americe – a to ve zmrzlinářském voze. Boratovi se v Americe zalíbí natolik, že se rozhodne zůstat, najít svou lásku Pamelu Anderson a oženit se s ní. Sebou vláčí živou slepici, lahvičku cigánských slzí proti nemoci AIDS, medvěda na ochranu před Židy a pytlík pohlavních chlupů. Baví ho tenis, tanec a opalování a miluje Stalina.

Boratovy vylomeniny

Borat se v New Yorku poprvé setkává s věcmi jako je metro nebo eskalátor, a protože s ničím neumí zacházet, zanechává všude za sebou spoušť. Zúčastní se pochodů gayů a je překvapen, jak rychle si jej lidé oblíbí: „Spousta lidí mě v Americe ráda. Ve Washingtons jeden pán v bikinách sahat na můj klobnu”. Příběh končí pochopitelně tam, kde začal – v jeho rodné vesnici v Kazachstánu.

Perličky o filmu Borat

V traileru Borat upozorňuje divaky, že když jeho film neuspěje, bude popraven. Film je natolik úspěšný, že si snad diváci toto varování vzali k srdci. Již po prvním víkendu tržby z filmu přesáhly 26 miliónů. Celkový rozpočet na film přitom činil 18 miliónů dolarů. Celý název filmu zní: „Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”, ale u nás se používá jen zkrácený název Borat.

Žaloba na film Borat

Několik dní před světovou premiérou filmu podala Kazašská vláda na film žalobu. Ani to nezabránilo režisérovi filmu pustit své dílo do světa a dnes slaví obrovské úspěchy.

Sacha Baron Cohen – představitel Borata

Představitel praštěného kazachstánského novináře Borata, britský komik Sacha Baron Cohen, vystupuje v pořadu Da Ali G Show, který se stal díky němu doslova celosvětovou senzací. Baron Cohen je nezaměnitelným komikem a dosud jediným, který dostal dvakrát možnost moderovat European MTV Award.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies