Audi Q7 - obr s agresivním designem

Český automobilový trh je bohatší o další vůz ze segmentu SUV. Audi představilo svůj příspěvek se jménem Audi Q7, který je nejen opravdu velký a robusní, ale má i výkonné motory a zajímavý design.

Boční pohled automobilu Audi Q7

Historie Audi Q7

Historie Audi Q7 má kořeny již v roce 2003, kdy byl na mezinárodním autosalonu v Detroitu představen koncept Pikes Peak. Z něho se pak postupně zrodilo Audi Q7, jehož konečná verze byla poprvé představena ve Frankfurtu v září roku 2005.

Design Audi Q7

Určitě každý si u Audi Q7 všimne výrazného vzhledu přední části vozu, který kontrastuje s poměrně obyčejnou až nevýraznou zadní části karoserie. Jednodílná maska Single Frame tvoří čelní část automobilu a zabírá 2/3 čelní plochy. Spolu se širokými světlomety dodává vozu velmi moderní až agresivní vzhled. Mohutnost Audi Q7 je navíc zvýrazněna bočními blatníky s vysokými boky.

Rozměry Audi Q7

Audi Q7 je dlouhé 5, 086 metrů, široké 1, 983 metrů, vysoké 1, 737 metrů a jeho rozvor činí 3, 002 metrů. Sedadla jsou ve vozidle poskládaná do tří řad a navíc je možno druhou a třetí řadu sklápět, čímž se vytvoří prostor pro náklad o velikosti 2 035 litrů.

Motor Audi Q7 - 2 varianty

Model Audi Q7 v základní verzi nabízí dvě varianty se dvěma různými motory.

 

Jedním motorem je zážehový osmiválec 4,2 V8 s přímým vstřikováním benzinu FSI a výkonem 257 kW. S tímto motorem dokáže Audi zrychlit z 0 na 100 km/h za 7,4 sekund a maximální rychlostí 248 km/h.

 

 

Druhý z motorů je vznětový šestiválec turbodiesel common – rail 3,0 TDI, který dosahuje výkonu 171 kW. Zrychlení z 0 na 100 km/h je za 9,1 sekund a maximální rychlost dosahuje za 216 km/h.

 

 

Nabídka motorů pro Audi Q7 by měla být ještě rozšířena o varianty s šestiválcem 3,6 FSI o výkonu 206 kW, motorem 4,2 TDI s výkonem 240 kW a vidlicovým desetiválcem 5,2 FSI s výkonem 309 kW.

Adaptivní pneumatické pérování Audi Q7

Na přání zákazníka je pro Audi Q7 k dispozici adaptivní pneumatické pérování, které umožňuje změnu výšky vozu ze základních 1, 737 metrů na 2, 005 metrů. Dále je možno snížení zadní části vozu, čímž bude manipulace se zavazadly snažší.

Audi Q7 - závratná cena

U turbodieselu je cena Audi Q7 určena na 1 539 000 Kč a u zážehového motoru na 1 928 000 Kč. Ovšem nejsme si jisti, zda tuto cenu bude akceptovat vaše rodina. V nabídce jsou také verze s přepážkou, tedy v úpravě N1.

Kupte si antiradar od prověřeného prodejce Antiradary.net

Důrazně varujeme před nákupem detektorů od neprověřených prodejců nebo "překupníků". Tyto detektory mohou být levnější, ale často nejsou speciálně upraveny pro použití v ČR! Jako prověřeného prodejce Vám doporučujeme www.antiradary.net  - výhradního prodejce společnosti Beltronics, AntiLaser a prodejce Valentice One.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies