Aquamat – teplá i studená voda snadno a rychle

Aquamat je přístroj určený k hygienicky nezávadnému čerpání pitné vody, jak chlazené, tak ohřáté. Využijete ho nejen v práci, ale i v domácnostech. Jak přístroj funguje, jak se použivá a kolik stojí samotný či na kolik vyjde jeho pronájem?
Fotografie zachycující vodu ve sklenici

Aquamat

Možná jste se s ním setkali u lékaře, možná jste ho viděli na úřadě, nebo ho máte ve firmě. Aquamat, likvidátor ledničky plné chladících se minerálek a kazících se rychlovarných konvic.

Aquamat – vzhled

Velikost se pohybuje od půl metru po přibližně metr a půl. Tloušťka málokdy překračuje 65 cm. Nahoře modrý barel. O čem mluvíme? Ano, o Aquamatu. Tento přístroj obdélníkového tvaru slouží jako dávkovač na pitnou vodu, kterou bere ze speciálních, k němu dodávaných kanystrů, které se umisťují do horní části. U menších variant je třeba ho postavit na stůl, či jinou stabilní plochu. Povrch bývá vyroben z plastu a lakovaného plechu, přičemž poškodit se vám ho jen tak nepodaří.

Aquamat – charakteristika

Jde o přístroj určený k hygienicky nezávadnému čerpání pitné vody, jak chlazené tak ohřáté. Ta k vám dorazí zapečetěná ve velkých plastových barelech o obsahu 19 litrů. Po instalaci barelu a zapnutí přístroje máte po nějaké době okamžitý zdroj jak chladné vody (okolo 5—17 stupňů Celsia), tak z druhého, červeně označeného kohoutku, téměř vařící vody (kolem 90 stupňů Celsia), což je ideální na přípravu čaje, instantní kávy a polévek.

Aquamat – návod k použití

Obsluhu zvládne naprosto každý. Jediná menší komplikace může nastat při výměně vodního zásobníku, kdy je třeba trochu síly. Po jeho zasunutí do horní části již stačí přístroj připojit do zásuvky a zapnout jak chlazení, tak ohřev vody. Doba, za kterou je voda v obou variantách připravena v ideálních teplotách, je různá podle druhu přístroje, většina však nepřesahuje hodinu.

Dodržujte pitný režim - více v článku.

Aquamat - návod k výměně barelu

V barelu umístěném na aquamatu musí voda dosahovat minimální hodnoty, ideálně by zde měl být jenom zbytek v hrdle nasazeném v přístroji. Aqumat by neměl být vyčerpáván kompletně. Přístroj vypněte a vypojte ze zdroje. Prázný barel pomalu a rovně zvednete. Zbytek vody vyteče sám, do hrdla přístroje. Z nového barelu na ústí sundejte pečetící nálepku, zvedněte jej, obraťte víčkem dolů a přímo nasaďte na otvor v Aquamatu. Otvor se prorazí bez vašeho přičinění, případně lehce přitlačte. Poté už stačí přístroj jen znovu zapojit. Čerpat můžete okamžitě, ale voda nebude v ideálních rozmezích.

Aquamat - druhy přístrojů a doplňky

Aquamaty fungují buď na bázi kompresoru, nebo jsou elektronické. Dodávají se i v kombinaci s chladničkou ve spodní části či s různými instatními nápoji, které se rovnou míchají s vodou z barelu.

Aquamat - koupě či pronájem?

Při koupi přístroje můžete většinou využít i zvýhodněné ceny, pokud se zavážete k odběru určitého množství barelů měsíčně. Přístroj lze samozřejmě zakoupit i bez této podmínky. Pokud byste si Aquamat nejdříve raději vyzkoušeli, zaplaťte si pronájem. Ten je vždy podmíněn odběrem určitého množství vody, ale budete mít jistotu, že se přístroje nebudete muset nákladně zbavovat, pokud jej už nebudete potřebovat.

Aquamat - orientační cena služeb

Pronájem přístroje se platí čtvrtletně, přičemž cena se pohybuje v průměru kolem 700 Kč. Jeden barel o obsahu 19 litrů vás přijde na něco málo přes 100 Kč. Do nákladů na údržbu musíte připočíst kontrolu hygieny, která se provádí třikrát ročně a jedna vás vyjde kolem 300 Kč.
Pokud máte o přístroj zájem, cena nedotovaného (bez smlouvy o odběru určitého množství vody) se u stolní variant pohybuje kolem 2 000 Kč, velké přístroje stojí od 8 000 Kč.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies