Anna Kurnikovová - modeling nebo tenis?

Měla to být velká ruská tenisová senzace. Jak však čas plynul, bylo nabíledni, že Anna Kurnikovová místo tenisových titulů bude dobývat přehlídková mola a titulní stránky časopisů.

Tenistka Anna Kurnikovova na své propagační fotografii

Anna Kurnikovová - tenisový talent s tváří modelky

Její kariéra je ve světě bílého sportu neobvyklá. Jejími vrcholy totiž nejsou triumfalní tažení turnajovými pavouky, ale velikost honorářů a počet reklamních partnerů. Ač nevyhrála žádný turnaj ženského okruhu WTA, zůstává Anna Kurnikovová stále v povědomí tenisových příznivců, i když si o jejím umění můžou myslet cokoliv.
O své proslulosti však nerozhoduje už dávno voleji, prohozy a loby, ale svým zjevem, který daleko překročil běžnou úroveň, v jaké se pohybuje propagace u tenistek a tenistů.

Anna Kurnikovová - z Moskvy až do tenisové akademie

Přitom začátky měla nadějné a rodina ji v tenisové kariéře bezmezně podporovala. Narodila se 7. června a už v pěti letech sbírala první střípky do své tenisové mozaiky. Obětaví rodiče dokonce neváhali prodat televizi, jen aby Anna měla pořádnou tenisovou raketu.
Původním záměrem však byl nejdříve zdravý pohyb pro potomka, ale mladičká Kurnikovová projevila již v raném věku ke hře velké vlohy, a tak v jedenácti putovala do proslulé floridské akademie Nicka Bolletieriho. Tam se z ní měla stát světová šampionka a dlouho to vypadalo, že se záměr vydaří.

Anna Kurnikovová - zakletý singl

Anna se sice podle plánu stala světovou juniorskou jedničkou, ale po přestupu mezi dospělé se jakoby zasekla a ne a ne vyhrát „velký” turnaj. Vždy ji do cesty přišla další vycházející hvězda bilého sportu, a tak zůstala na raketě tu Venus Williamsové, tu Martině Hingisové a pohár za vítězství v singlu byl stále nesplněným snem.
Chuť si vylepšovala ve čtyřhře, kde poznala, co to je dívat se na ostatní z úplného vrcholu žebříčku. Dvouhra však zůstávala zakletá.

Anna Kurnikovová - když tenis není priorita

Možná to měly na svědomí i mimotenisové aktivity atraktivní Moskvanky. Proslulí výrobci oblečení, obuvi, šperků, hodinek a dalšího luxusního zboží se kolem ní rojili jako hejno komárů nad močálem a Anně se samozřejmě toto zpestření spojené s převodem několika miliónů dolarů na její konto nesmírně líbilo. A tenis šel zákonitě trochu stranou.

Anna Kurnikovová - chutné bulvární sousto

Kromě své tváře a postavy na stránkách renomovaných módních a sportovních magazínů, zásobovala i bulvární plátky informacemi o svých románci s detroitským bomberem Fjodorovem a jeho hokejovým kolegou Pavlem Burem. Fjodorova si dokonce utajeně vzala, ale vztah se rozsypal tak rychle, že je mnozí podezírali pouze z touhy po zviditelnění. Její poslední známostí je zpěvák Enrique Iglesias, se kterým se Kurnikovová objevuje často na veřejnosti.

Anna Kurnikovová - dokáže se vrátit?

Jejím zatím posledním netenisovým kouskem je zpráva o tom, že začala držet drastickou dietu, takže se její svůdné slovanské tvary smrskly na výčet žeber a kostí, což zřejmě nepříjemně rozhodí početné skupiny jejich obdivovatelů.
Když už nic jiného, vystává otázka - dokáže se Anna Kurnikovová ještě jednou nadechnout, aby prorazila v ženském tenise, kde se v posledních letech prosazuje silové pojetí? Nebo zůstane zbožňovanou barbínou, která měla tenisovou raketu pouze jako módní doplněk? Kdo ví, jestli zná odpověď sama Kurnikovová.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies