Alkohol tester – jak zbytečně neplatit pokuty?

Postihy za jízdu pod vlivem alkoholu se od předloňského července navýšily. Jak odhalit, jestli jste ještě ovlivněni alkoholem? Alkohol tester je pro vás ta správná volba. Jak přístroj funguje, kde všude se dá použít a proč si ho pořídit?

Fotografie zobrazující tachometr v autě v noci

Alkohol tester a bodový systém

Jste-li řidiči, už jste jej zažili na vlastní kůži. Zákon o silničním provozu číslo 411 je velmi diskutovaným tématem a nově zavedený bodový systém, který obsahuje rovněž. Ať jste zastáncem, nebo oponentem této metody, nelze ji upřít, že se používá v celé Evropě a to s poměrně velkými úspěchy.

Alkohol tester a ztráta bodů

Měli jste včera rodinnou oslavu, nebo jste prostě byl s kamarády na pivo? Přichází probuzení, nutnost nasednout do auta a neodbytná otázka – mám ještě nějaký alkohol v krvi, nebo ne? Budu riskovat pokutu či dokonce to, že budou moje děti bez otce či přítelkyně bez partnera?

Alkohol tester a účinky alkoholu při různých promilích

Alkohol tester a účinky alkoholu při nižších promilích

Je prokázáno, že už při 0,3 promile alkoholu v krvi se zhoršuje odhad vzdálenosti. Alkohol vám dodává pocit, že jste neporazitelný, ale pozor. Moje lektorka v autoškole vždy říkala, že nesmíme ohrozit ani omezit ostatní účastníky silničního provozu. Asi se teď usmíváte, co že se vám v autě může stát. Pokud budeme uvažovat sobecky – když ohrozíte chodce či motocykl, nic moc. Ale jak dodávala naše učitelka: „Nesmíte ohrozit a omezit ani tramvaj. I když upřímně nevím, jak by se vám to podařilo.”

Alkohol tester a účinky alkoholu při vyšších promilích

Se zvyšujícím se množstvím alkoholu v krvi začnete pomaleji vnímat a dochází k jevu zvanému tunelové vidění. Při tomto stavu vám hrozí i riziko mikrospánku. To znamená, že narozdíl od toho, abyste opravdu vnímali vše kolem sebe, soustředíte se pouze na jednu věc.

 

Alkohol tester a účinky alkoholu při vysokých promilích

Při promile vyšší než 1,2 se i zkušenému řidiči může klidně stát, že si splete plynový a brzdový pedál. Taková maličkost, není liž pravda? Maličkost, která může způsobit nejen vaši smrt, ale i spoustu dalších následků, které si možná v tu chvíli ani neuvědomujete.

 

 

Alkohol tester, účinky alkoholu a rychlost

Za předpokladu, že jedete rychlostí 100 km/h ujede vaše „přibližovadlo” téměř 36 metrů za sekundu. Dovedete si představit, že ve chvíli, kdy jste pod vlivem alkoholu a vaše reakce se zpozdí o pouhé dvě sekundy je před vámi 50 metrů silnice, ve které by se raději neměl nikdo pohybovat? Stihnete včas zareagovat abyste dupli na brzdy? Možná budete věřit, že ano. Nicméně stejně to nestihnete.

 

 

Alkohol tester – jak rychle se alkohol odbourává?

Rychlost odbourávání se pohybuje kolem 0,1 promile za hodinu. Mýty o tom, že vám pomůže tučné maso, kofein či rotoped nejsou pravdivé. Budete se sice cítit lépe, ale alkohol v krvi zůstane nezávisle na vašem snažení. Naopak některé pokusy zákrýt konzumaci alkoholu mohou naopak vést k ještě vyšší naměřené hodnotě.

 

 

Alkohol tester – nezbytnost každého řidiče?

Jednoduše řečeno, jde o přístroj, který vám během chvilky ukáže orientační hodnotu alkolu, přičemž se řídí vaším dechem. Přístroj funguje díky citlivému polovodičovému čidlu, změřené údaje vyhodnocuje mikroprocesor. Displej vám pak ukáže, ať už v procentech či přímo v promilích, kolik toho ve vás ještě koluje. Koluje od toho, abyste si raději vytáhli z garáže jízdní kolo.

 

 

Alkohol tester – nezbytnost každého zaměstnavatele

Pokud ve vaší společnosti máte služební vozy či zařízení, jejichž obsluha vyžaduje zvýšenou opatrnost, je i ve vašem zájmu, aby zaměstnanci byli naprosto střízliví a plně soustředění. Případná nemocenská se prodraží jak jim, tak vám a přijít o kvalitního zaměstnance nechce v dnešní době nikdo. Vy snad ano?

 

 

Alkohol tester a záludná ústní voda

Jak ústní vody, tak spreje, obsahují určité množství alkoholu, které se běžně pohybuje i kolem dvaceti procent. Mohli byste si myslet, že vám ústní voda pomůže a naopak. Výzkumy bylo zjištěno, že ještě dvacet minut po použití vody či spreje byly naměřeny hodnoty alkoholu mnohem vyšší, než ve skutečnosti. Pokud tedy dýchnete na člověka, ten vám možná uvěří, nicméně přístroj pro dechovou zkoušku tímto pokusem ještě více zmatete.

 

 

Alkohol tester – za kolik koupit?

Výběr je poměrně široký a cena se pohybuje kolem 1500 Kč, takže se nad tím dobře zamyslete. Při nehodě můžete ztratit mnohem více než to.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies