Agresivní videohry snižují práh bolesti

Hraní počítačových her a sledování násilnických scén výrazně ovlivňuje chování lidí. Ti jsou například méně ochotni pomoct zraněným…

Snímek zachycující videohru

Počítačové hry ovlivňují chování

Podle nedávno publikované studie dvou amerických profesorů - Brada Bushmana a Craiga Andersona, snižují agresivní videohry u lidí práh bolesti.

Sledování a hraní těchto her totiž snižuje srdeční tep a vodivost kůže. Závažnějším problémem bývá určité psychologické otupění. Člověk se stává vůči druhým bezcitnější a je tak váhavý při případném poskytování pomoci.

„Tyto studie jasně dokazují, že agresivní mediální produkty mohou oslabovat altruistické chování. Lidé vystavení násilí v médiích jsou méně ochotní pomáhat druhým v nouzi, protože jsou otupělí vůči bolesti a utrpení druhých,“ potvrdil profesor Bushman.

PC hry – děti jsou ohroženy nejvíce

Nebezpečí číhá především na děti. Ty odolávají tlakům okolního světa mnohem hůře, herní svět si také mohou někdy plést s realitou a násilnické činy napodobovat. Například v USA hraje počítačové hry téměř 90% ze všech dětí. Celá polovina z nich hraje nejraději střílečky. U českých dětí by průzkum pravděpodobně dopadl podobně. Střílečky v oblíbenosti stále vedou, oblíbené jsou ale i pro mládež vhodnější sportovní hry nebo strategie.

TV pořady a násilné scény

Kromě videoher se násilí denně objevuje na televizních obrazovkách. Tým amerických neurologů prokázal, že sledování násilných scén může za zvýšenou agresivitu některých lidí. Při sledování násilí se v mozku odehrávají zvláštní reakce. Centrum, potlačující agresivní a nežádoucí chování, přitom výrazně omezí svou aktivitu. Opakované sledování těchto filmů opravdu může u někoho vyvolat násilnické sklony i ve skutečném životě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dnešní "zbraně budoucnosti"
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies