Samuraj.cz

Adela Banášová – moderátorský klenot ze Slovenska

Ivana Dachary

Slováci to fakt vychytali. Vídeň a Budapešť mají za humny, v telce jim rapuje Rytmus a k tomu popíjejí žinčicu. A hlavně se jim tu urodilo moderátorské zjevení jménem Adela Banášová. Pokud od ženských vyžadujete třeba i vtip, inteligenci a charisma a nestačí vám jenom naditá podprda a líbivý ksichtík, jste na správné adrese.

Tatínkova holčička

Adela se narodila před 31 lety v rodině diplomata a poslance Jozefa Banáše, který je na Slovensku docela profláknutý. Taková diplomatická famílie má svoje výhody: Adela poznala východní Německo a Rakousko, naučila se německy, na druhou stranu byly její úspěchy přičítány papínkovi a nevyhnula se jí ani šikana v německé školce. Výchovu měla přísnou - dívat se jen tak na telku byla ztráta času a do obchodu se chodilo, až když bylo tričko děravé nebo boty ošoupané. Prostě nóbl socka. V rakouské škole ji považovali za uprchlici z Ázerbajdžánu a spolužáci jí nosili staré oblečení. (To už jí dnes ale neposílejte, Adela se od té doby postavila na vlastní nohy.)

Vzhůru ke slávě

Začala v 16 jako moderátorka v rádiu Fun. Vyhrála konkurz, na který přišlo 500 lidí, takže něco v sobě ta holka přece jenom má. Později se objevila v humoristickém pořadu TV Markíza Sedem s. r.o. Pak to přišlo: tři série Slovensko hľadá Superstar ji vyšouply mezi moderátorskou elitu Slovenska. Další metou bylo moderování dvou ročníků soutěže Let’s Dance. Ve třetím už neodolala a sama vtrhla na parket. Mimo jiné z toho vzešel románek s jejím tehdejším tanečníkem, o kterém nás bulvár zevrubně informoval. No a pak si střihla (tentokrát jako porotkyně) Slovensko má talent.

Modelkovské intermezzo

Adela mohla skončit i jako modelka. V 16 se dostala do soutěže Elite Model Look, kde se probojovala do finále, ani nevěděla jak. Adela si je vědoma toho, že není plakátovou krasavicí, a kariéra modelky jí byla spíš volná. Moudře se proto rozhodla směrovat své snažení moderátorským směrem.

Adela v Česku

Český divák ji poprvé zaregistroval po boku afektovaného Dády Gondíka roku 2006 v Testu národa. V roce 2009 vybuchla bomba jménem Česko-slovenská Superstar a moderátorská dvojka Banášová – Mareš bavila možná víc než výkony soutěžících, po kterých už dnes neštěkne ani pes. V roce 2010 seděla v porotě česko-slovenské televizní show Talentmania.

Její silné zbraně

Umí se ptát. A bacha, umí i poslouchat. Je vtipná, ale ne prvoplánově buranská, její humor je sofistikovanější, ale zas ne tolik, aby mu divák nerozuměl. Je empatická, pohotová, spontánní. Má IQ, za které by se nemusel stydět ani chlap s diplomem. A dobře se na ni dívá, i když ona sama si dělá srandu ze svého přerostlého frňáku a plochého hrudníku. Ale v záplavě úhledných krasavic, kde nic nepřečuhuje a nic nechybí, je to její silná zbraň. A to, že ještě nezamířila pod kudlu, aby tyto své „nedostatky“ napravila, jenom dokazuje, že je osobnost. Adelo, kdybys nedejbože chtěla na sobě něco měnit, zklameš tisíce svých fanoušků!

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.