Samuraj.cz

50. léta opět ožívají díky novému Mercedesu-Benz SLS AMG

Kateřina Řehořová

Automobilka Mercedes-Benz se rozhodla oživit 50. léta minulého století… Jak? No přece novým supersportem, který má označení SLM AMG!

Mercedes-Benz SLS AMG inspirovaný 50.léty přichází!

Představujeme Vám nový supersport od automobilky Mercedes-Benz, který má označení SLS AMG. Tato novinka odkazuje na jeden z nejvýznamnějších automobilů 50.let - Mercedes-Benz 300 SL. Podoba je nejvíce znatelná na přídi vozu (charakteristická přední maska s masivním otvorem pro nasávání vzduchu a velké logo), celkovými proporcemi (nový SLS AMG je dlouhý 4,65 m, široký 1,95 metrů, vysoký 1,25 m, rozvor náprav činní 2,7 m) a samozřejmě také výklopnými dveřmi (tzv. racčími křídly).

Jízdní vlastnosti Mercedesu-Benz SLS AMG

Pod kapotou nového Mercedesu-Benz SLS AMG můžeme nalézt 6,2 litrový atmosférický osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivým momentem. Motor má magnéziové sání s 8 oddělenými kanály, dvojici elektronicky ovládaných škrticích klapek nebo také mazání se suchou klikovou skříní. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky, která je umístěna u zadní nápravy. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne tento „drahoušek" za 3,7 sekundy. Ručička tachometru se zastaví až na hranici úctihodných 315 km/hod. Majitel nového SLS AMG bude mít k dispozici 4 odlišná nastavení - sportovní, klasické nebo takzvané Racestart usnadňující bleskurychlý „odpich" z místa.

Dostupnost, cena

Nový Mercedes-Benz SLS AMG SLS by se měl začít prodávat v polovině příštího roku. Základní cena byla stanovena na 177 310 Euro (v přepočtu tedy něco okolo 4,5 miliónu korun).

Jak se Vám líbí tento nový supersport? Diskutujte pod článkem!

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.