5 jednoduchých pravidel, jak se naučit na skateboardu

Naučit se jezdit na skateboardu a mít dokonalou kontrolu nad svým prknem není jen tak. Možná se na první pohled zdá, že ovládnout umění jízdy na „skejtu“ je otázka pár pokusů a jednoho odpoledne stráveného venku na ulici společně s prknem a pořádnou dávkou odhodlání. Jenže zdání klame a v tomto případě to platí dvojnásob. Pokud se chcete naučit jezdit na skateboardu, pak si nenechte ujít naši pětici jednoduchých pravidel, s jejichž pomocí to zvládnete mnohem rychleji, nežli jste vůbec doufali!

skate

Pravidlo první: chce to pořádné vybavení

Základem všeho je pořádné vybavení, bez toho se neobejdete. V první řadě samozřejmě potřebujete prkno a skate boty. Myslet byste ale měli i na své zdraví a bezpečí, proto nezapomínejte (alespoň v začátcích) na ochranné pomůcky. Není na nich nic dětinského. Nedílnou součástí každého jezdce je také stylové skate oblečení – trička, kalhoty, mikiny a nejrůznější doplňky. Ani vám by nic z toho nemělo chybět, proto mrkněte na skateshop Ambassadors.eu, kde si určitě vyberete.

Pravidlo druhé: vyberte terén

Druhým krokem je volba vhodného terénu. Na začátek si vyberte rovnou plochu – asfalt, beton, zkrátka rovnou a pokud možno nepříliš hrbolatou silnici, kde na prkně získáte potřebné sebevědomí. Pouštět se hned do krkolomných tras rozhodně nemá sebemenší smysl.

Pravidlo třetí: najděte si svůj styl

Pokud jde o jízdu na prkně, každý to dělá tak trochu jinak. I vy musíte najít svůj styl a cestu, kterou se vydáte. Na prkně se snažte stát pořádně – důležité je udržet rovnováhu, což zezačátku nebude jen tak. Chodidla na desce směřujte do strany. Záleží na vás, která noha bude vaší dominantní. Svůj styl si můžete vybrat i co se týče oblečení, tudíž skate trička, bundy, mikiny či tílka nakupujte tak, abyste se cítili pohodlně i stylově.

Pravidlo čtvrté: zkuste první odrazy

Nyní je správný čas zkusit první odrazy. Nádech, výdech a s chutí do toho. Váš trup by měl být rovně s prknem, nohou, která není dominantní, se lehce odrazte. Jeďte pomalu, nespěchejte, nepřehánějte to s tempem. Jakmile se naučíte odrážet, zkuste pak nohu vracet zpátky na prkno, i to vám chvíli zabere, než v tom získáte jistotu.

Pravidlo páté: naučte se zatáčet

Jakmile získáte alespoň částečnou jistotu v odrazech a pomalejší jízdě, je potřeba naučit se na skateboardu zatáčet. To se provádí tak, že přesunete váhu těla. Na prkně jeďte s pokrčenými koleny a ohnutými kotníky, aby vaše těžiště bylo co nejníž. Poté váhu přesuňte jemně dopředu, abyste zatočili a stočte kotníky zpět.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.4 Počet: 5 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies