256 GB v pouhých 7 centimetrech

Potřebujete přenést svá data do jiného PC, ale nemáte čas vypalovat vše na DVD? Pořiďte si USB flashku, která pojme až 256 GB!

Fotografie USB disku DataTravel 300

Zálohujte svá data chytře

Málokteré přenosné zařízení je uzpůsobeno tak, aby dokázalo pojmout větší množství dat. Pomineme-li DVD Blu-Ray disky s nejvyšší kapacitou 50 GB (ale stejně svá data nemáte čas vypalovat) či externí harddisk, který může dosáhnout více než desetinásobného objemu, zbývají už pouze flash disky, které jsou svou miniaturností mnohem praktičtější a v době zapojení vám z PC netrčí další USB kabel.

Jediným odrazujícím faktem výkonnějších USB flash disků je jejich cena, jež se nedá srovnat s ostatními zálohovacími prostředky. Nejlevnější zmiňovaný v České republice pořídíte zhruba za 15 600 Kč, přičemž cena externího harddisku je sedminásobně nižší. 256 GB flash disk má však oproti harddisku jednu vekou výhodu a tou je zabezpečení přístupu, které je chráněno heslem.

Výkon a parametry

DataTravel 300, jak se tento flash disk nazývá, pojme neuvěřitelných 55 DVD disků, více než 360 CD disků a fotografií do něj uložíte něco málo přes padesát tisíc kusů (to vše uloženo samozřejmě zvlášť). I když se většina shoduje na mírně pomalejším chodu, přesto je rychlost zápisu 10 MB/s a rychlost čtení 20 MB/s. Oba údaje nejsou nejvyšší, avšak při takovém objemu dat v pouhých sedmi centimetrech, rychlosti nejsou úplně nejhorší.

Porovnáme-li tyto dva údaje se standardními a nejlevnějšími usb flash disky, jejichž objem dat nepřevyšuje 4 GB a jejich cena se pohybuje kolem 300 korun, jsou tyto dvě rychlosti u levných variant hluboko pod úrovní (3 MB/s rychlost zápisu a 9 MB/s rychlost čtení).

DataTravel 300- malý, ale výkonný

DataTravel 300 je vyroben z velice odolného materiálu, jeho tělo má rozměry 70,68 mm x 22,37 mm x 16,45 mm a je chráněno kovovým pláštěm proti poškození. O konektor flash disku se také nemusíte obávat, lze zasunout dovnitř. Bez problémů funguje při teplotách od 0°C do 60°C a prodejci na něj poskytují dokonce pětiletou záruku. Je plně kompatibilní s OS Windows Vista, XP, 2000, s MAC OS a Linuxem (u těch ale není možné nastavit Passworld Traveler - zabezpečení heslem, poněvadž jej podporuje pouze OS Windows).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies