Utopenci - recept
Ingredience
1,5 kg kabanosu nebo 8 špekáčků, 3 cibule, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Postup
Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.
Tip na ohnivé utopence
Pokud toužíte po pikantnějších utopencích, můžete do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky.
Lák na utopence
Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.
Diskuze