Keira Knightley – krásná pirátka

Záviděli jste Orlandu Bloomovi ten závěrečný polibek v Pirátech z Karibiku? Líbila se vám tehdy ještě sedmnáctiletá Keira Knightley? Odkud se vzala, když ji předtím nebylo vidět? Vše se dozvíte po kliknutí na článek…

Americká herečka Keira Knightley na své propagační fotografii

Keira Knightley ve zkratce

Celým jménem Kiera Christina Knightley (Keira si říká, protože se to údajně lépe vyslovuje). Narozena 26. března 1985. Anglická herečka, začala svou kariéru už jako dítě. Do podvědomí se nejvíce dostala v roce 2003 filmy Blafuj jako Beckham, Piráti z Karibiku: Prokletí černé perly či Pýcha a předsudek. V posledních letech se stala velmi známou a obsazovanou herečkou, přičemž v roce 2005 získala i nominaci akademie za Nejlepší herečku.

Keira Knightley – herečka z herecké rodiny

Její otec Will hrál v divadle i v televizi a matka Sharman hrála do jejího narození také. Keira chtěla být také herečka a už jako malá a toto přání se splnilo v jejich sedmi letech, kdy si zahrála v televizním filmu Royal celebration. Mohla hrát pouze o prázdninách, aby neflákala školu.

Keira Knightley – role, která (ne)nese ke hvězdám

V jejich čtrnácti letech se George Lucas rozhodl, že natočí první epizodu svých Star Wars (Epizoda I – Skrytá hrozba). Proč není role Keiry moc známá? Protože hrála dvojnici hlavní herečky Natalie Portman. A když nepomohla role dcery Robina Hooda v Princezně zlodějů, Keira musela vydržet ještě chvíli a její kariéra nezačala u hvězd a světelných mečů, ani u luku s šípy, ale u fotbalového míče. Zahrála si totiž jednu z kamarádek hlavní hrdinky ve filmu Blafuj jako Beckham. Film měl úspěch a ona s ním.

Keira Knightley – Piráti z Karibiku

Suverénní hlavní role naprosto upevnila Keiřinu pozici v Hollywoodu a v mé hlavě, protože, přiznám se, ani já ji v hvězdných válkách moc nezachytil. Její výrazný projev a přesvědčivé vystupování neohrožené dcery Guvernéra ostrova zaujaly nejen mě, ale i širokou veřejnost. Na tento film jsem slyšel jedinou kritiku. Málo sexu. V celém filmu dostane Keira pouze závěrečnou pusu. Podle mě je to správné. Na erotické scény má času dost a jsem rád, že se zatím drží na úrovni.

Keira Knightley – Piráti z Karibiku a jejich následovníci

Keira si vyzkoušela i romantické komedie, jako například Láska nebeská, která vyšla v roce 2003. Hned poté účinkovala v Králi Artušovi, novodobé americké historické patlanině, na které byli zajímaví opravdu jenom herci, kteří tam hráli, Keiru nevyjímaje.

 

Keira Knightley a její filmy z roku 2005

Nejdříve si zahrála v témném snímku z prostředí psychiatrické léčebny Svěrací kazajka (reakce diváků jsou velmi pozitivní v tom, že konečně dostala roli, která na ni má větší herecké nároky), dále Domino, film o skutečné lovkyni odměn Domino Harvey a adaptaci románu Jane Austenové Pýcha a předsudek.

 

 

Keira Knightley – Piráti z Karibiku 2 a 3

Snad jejími nejdůležitějšími snímky současnosti jsou dvě pokračování Pirátů z Karibiku, standardně v posledních letech točeny najednou. Trilogie jsou prostě v módě.

 

 

Keira Knightley, móda, luxus a parfémy

Knightley je tváří luxusního zboží značky Asprey stejně jako vlasových produktů Lux v Japonských TV reklamách. Od srpna 2006 bylo potvrzeno, že by se měla stát tváří parfému od Chanel – Coco Madeimoiselle. Objevila se nahá na obálce časopisu Vanity Fair a umístila se devátá v žebříčku 100 nejžhavějších žen časopisu Maxim.

 

 

Keira Knightley – zajímavosti

Podle některých zdrojů se měla Keira od roku 2006 přiklonit k židovské víře.
Prohlásila, že je jí líto, že se stala populární tak mladá, protože už se nemůže jen tak opít či vystřídat více partnerů, aniž by se to profláklo ve všech novinách.
Není spokojená se svou postavou, chtěla by být více „sexy”.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies